bouwIQ

Cover bouwIQ

Informatie over bouwIQ, abonnementen en proefabonnementen inclusief de laatste aanbiedingen.

BouwIQ is voor vernieuwers in de bouw. BouwIQ richt zich op ontwerpers, opdrachtgevers, installateurs en industrie en product- en procesinnovaties. Concrete voorbeelden van onderwerpen zijn productontwikkeling, projectbeschrijvingen en innovatiestrategieën van bedrijven.

Abonnement

Er zijn op dit moment zijn er geen aanbiedingen beschikbaar.

Kado abonnement

Er zijn op dit moment zijn er geen aanbiedingen voor kado abonnementen beschikbaar.

Actueel nieuws uit deze uitgave

Om een goede indruk te geven van deze uitgave, laten wij hieronder de laatste nieuwsberichten uit bouwIQ zien.

Nov 23

Klimaatneutrale eengezinswoning geopend In het Oostenrijkse Pressbaum is Sunlighthouse geopend, het derde gebouw uit het Model Home 2020 project van de VELUX Groep. Sunlighthouse – dat gebouwd is volgens het Active Houseprincipe – is een eengezinswoning die zijn CO2-uitstoot neutraliseert, meer energie genereert dan het nodig heeft en tegelijkertijd overspoeld wordt met daglicht en een gezond binnenklimaat heeft.

Laatste update: 23/11/2010, 22:11:55, Bron: bouwIQ

Nov 22

Stemwijzer duurzaam bouwen Op 9 november 2010 is de website www.kiesuwlabel.nl officieel van start gegaan. Aan de hand van verschillende vragen wordt binnen enkele minuten advies gegeven over het best passende duurzaamheidslabel voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Laatste update: 22/11/2010, 17:31:16, Bron: bouwIQ

Nov 16

Prijs voor gerealiseerde daglichttoetreding

De VELUX Trophy 2010 wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan woningbouw- of utiliteitsbouwprojecten waarin met VELUX-producten optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat is gecreëerd. Daarnaast wordt getoonde expertise in samenwerken tussen architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar beloond. Het winnende project ontvangt een Trophy en een geldbedrag van 7.500 euro verdeeld over de deelnemende architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar.

Laatste update: 16/11/2010, 19:11:50, Bron: bouwIQ

Nov 12

Samenwerking goed voor 1,7 MW elektriciteit De gemeenten Bronckhorst, Deventer, Olst-Wijhe en Raalte realiseren samen 1,7 megawatt aan elektriciteit door het opwekken van zonnestroom. Dat is ongeveer het jaarlijkse verbruik van zo’n 500 huishoudens. De zonnepanelen worden geplaatst op 107 daken van scholen, semi- en openbare gebouwen in de vier gemeenten.

Laatste update: 12/11/2010, 22:38:32, Bron: bouwIQ

Nov 11

CO2 Database in de lucht

Op 10 november is de CO2 Database gelanceerd waarmee leveranciers zelf hun CO2 Footprint kunnen berekenen. Het plan voor de database is ontwikkeld door Ballast Nedam, Heijmans en Strukton in samenwerking met Bouwend Nederland.

Laatste update: 11/11/2010, 19:49:50, Bron: bouwIQ

Meer informatie over bouwIQ

UitgeverUitgeverij Aeneas
HoofdredactieJos Lichtenberg
Eerste uitgave1993
Websitehttp://www.bouwiqonline.nl/